Järjestötalo

Välineitä ja työkaluja toimintaan

Järjestötalossa toimivilla yhdistyksillä on mahdollisuus lainata erilaisia välineitä omaan toimintaansa. Välineitä voi hyödyntää esimerkiksi erilaisissa ryhmissä, keskustelun virittäjänä, tunteiden kuvaamisessa tai mukavana lisänä toiminnan lomassa.


Välineitä voit lainata Rovaniemen Neuvokkaasta, Rovaniemen Järjestötalon 3. kerros, puh. 0400 246 210.
Meiltä myös vinkkejä välineiden käyttöön.

Image

Roryn Tarinakuutiot on  suunniteltu tarinankerrontaan, jonka tarkoituksena herättää kaikenikäisten mielikuvitus lentoon. Kuutioissa on 54 erilaista kuvaa, joille voi antaa erilaisia merkityksiä. Ne kertovat esineistä, eläimistä, ihmisistä, järjestä ja tunteista.

Tarinakuutiot soveltuvat hyvin tarinoinnin ja keskustelun välineeksi, luovan työn tueksi erilaisiin ryhmiin.

Image

Pesäpuu ry:n Vahvuuskortit ovat 40 eläinhahmoin kuvitettujen korttien sarja, jossa jokaisessa vahvuuksiin viittaava teksti. Korttien tarkoituksena on lisätä voimavaroja tukemalla itsetuntoa ja luomalla mahdollisuuksia positiiviseen muutokseen. Kortit auttavat löytämään omat vahvuudet ja selviytymiskeinot. (Kuva lainattu Pesäpuu ry:n verkkokaupan sivuilta.)

Image

Ovi-korttisarja on kuvakorttikokoelma. Se muodostuu Ovi-korteista, 60 ovikuvaa ja Avoimet ovet -korteista, 20 ovikuvaa. (Kuva lainattu www.ovikortit.com sivuilta)

Meillä on hyviä kokemuksia korttien käytöstä erilaisissa ryhmätilanteissa, uusia näkökulmia haettaessa ja uusia ovia avattaessa.

Image

Vertaansa vailla -keskustelukortit, 50 eläinaiheista korttia. Kortit kuvaavat ihmisten luonteenpiirteitä sekä tunteita. Kortit ovat verraton tapa mm. keventämään ryhmän ilmapiiriä, käynnistämään keskustelua sekä käsittelemään vaikeita asioita.
(Kuva lainattu MLL:n verkkokaupan sivuilta.)

Image

Myönteisen muistelun korttien kysymykset ohjaavat tarinoimaan sykähdyttävistä hetkistä, mukavista muistoista ja omista vahvuuksista. Onnistumisten, iloisten tapahtumien ja mukavien ihmisten muisteleminen kohottaa mielialaa ja palauttaa mieleen vahvuuksia ja taitoja joita elämän varrella on karttunut. Myönteisen muistelun kortit soveltuvat sekä kahdenkeskiseen että ryhmässä tapahtuvaan muisteluun.
(Kuva lainattu Suomen mielenterveysseuran sivuilta.)

Image

Nosta kissa pöydälle pelissä nostetaan kissa pöydälle eli opetellaan puhumaan suoraan huolista ja vaikeista asioista.

Korttien avulla on turvallista nostaa esille erilaisten ihmisten ja tilanteiden kohtaamisia sekä löytää etukäteen yhteisiä ratkaisuja pulmallisiin tilanteisiin. Vaikeiden asioiden karttelu ja puhumattomuus vie energiaa ja vaikuttaa hyvinvointiin.
(Kuva lainattu Nosta kissa pöydälle-sivulta.)

Image

Ateneumin Taidepakka, 60 taidekorttia ja ideavihko. Taidekuvia on helppo ja hauska käyttää vuorovaikutuksen lähteenä ja innoittajana. Kuvia voi käyttää kotona, työpaikalla, yksin tai ryhmässä, hoitotilanteissa tai taidemuseoissa.
(Kuva lainattu Museoshopin sivulta.)

Image

Nallet soveltuvat keskustelun virittäjäksi moniin eri yhteyksiin. Nalle kortteja voi käyttää esimerkiksi alkulämmittelynä, kun ollaan aloittamassa tapaamista tai keskustelun virittäjänä, kun tilanne lukkiutuu tai puheenaiheet käyvät vaikeiksi.

Image

Neuvokkaalta voit lainata kävelysauvoja yhdistyksesi toimintaan. Kävelysauvoja on 20 paria. Sauvat ovat eri mittaisia.

Image

2 kappaletta Nestori Nurjamieli -lautapelejä.  Peli tukee leikillisyyden ja pelillistämisen keinoilla mielen hyvinvointia. Lautapeli rohkaisee (ikä)ihmisiä liikkumaan ja synnyttää oivalluksia siitä, miten pienillä teoilla voi vaikuttaa omaan fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin.

Pelin tehtävät lisäävät hauskalla tavalla pelaajien tietoa mielenterveyttä suojaavista ja uhkaavista tekijöistä.

 

 

Image

HOLE-heittopeli on viihdyttävä ja helppo pihapeli, jota pelataan kahdessa 1-4 hengen joukkueessa. Tavoitteena on kerätä pisteitä heittämällä heittopusseja pelilautojen reikiin. Mukana ohjeet.

Image

Musiikkitoimintaan soveltuvat 30 eriväristä ja hieman eriäänistä Chicken shake-munamarakassia. Käytettävissä esimerkiksi TunneMusiikki-toimintaan kohtaamispaikoilla tai kun halutaan osallistaa yleisöä musiikkiesitykseen. Kassit ovat kolmessa pakkauksessa, joista jokaisessa on 10 munaa. Näillä saa taatusti rytmin vereen!

Image

Musiikkitoimintaan soveltuvia sifonkihuiveja neljä kymmenen huivin värikästä settiä (yht. 40 huivia). Näillä voidaan helposti yhdistää musiikki, värit ja liike! Käyttö sovellettavissa  esimerkiksi TunneMusiikki-toimintaan kohtaamispaikoilla tai kun halutaan osallistaa yleisöä musiikkiesitykseen.