Arkisto

Kategoriat
elokuu 15, 2017

Kuuloauto Wanhoilla markkinoilla 19.8.2017 klo 9-15

kuuloauto

Kuuloliiton kuuloauto kiertää jo toista vuotta ympäri Suomea ja saapuu Rovaniemelle lauantaina 19.8.2017 Rovaniemen Kuulo ry:n toimesta. Kuulo on heikentynyt jonkinasteisesti jo yli 750 000 suomalaisella. Määrä kasvaa paitsi väestön ikääntyessä, mutta myös nuorten vapaa-aikanaan saamien meluannosten lisääntyessä. Kuulon heikentymistä voi aiheuttaa myös monet muut syyt.

Kuuloautossa on mahdollisuus osallistua kuuloseulaan. Seula on tarkoitettu kaiken ikäisille henkilöille, jotka epäilevät kuulonsa heikentyneen, mutta jotka eivät vielä käytä kuulokojetta. Kuuloseula on matalan kynnyksen kuulontarkastus, johon osallistuminen ei vaadi mitään valmistautumista. Kuuloseulan tekeminen kestää noin 15-20 minuuttia. Kuuloseula ei vastaa varsinaista kuulontutkimusta, mutta sillä saa suuntaa-antavan käsityksen siitä, minkä verran kuulo on mahdollisesti heikentynyt ja olisiko ehkä aihetta hakeutua tarkempiin tutkimuksiin.

Kuuloliitto on valtakunnallisesti toimiva kansalaisjärjestö, jonka kuuloauto kierrättää matalan kynnyksen kuulonseulontaa ja jakaa tietoa huonokuuloisuudesta ympäri Suomea. Rovaniemen Kuulo ry on Kuuloliiton paikallisjärjestö jonka tavoitteena on liiton tavoin lisätä paikallista tietoutta kuulosta ja kuulovammaisuudesta sekä toimia kuulovammaisten ja heidän omaisten paikallisena vertaisyhteisönä.

Lauantaina 19.8.2017 kuuloauto on Rovaniemellä Wanhojen Markkinoiden tunnelmissa Valtakadulla Vanhan torin laidassa klo 9-15. Kuuloseulontaa tekevät Kuuloliiton kouluttamat vapaaehtoiset ja käytännön järjestelyistä vastaa Rovaniemen Kuulo ry.

Tule hörppäämään kuppi kahvia ja tutustumaan kuuloautoon sekä kuuloseulontaan.
Vapaaehtoiset toimijat ovat paikalla jakamassa tietoa kuulosta sekä kertomassa
järjestön toiminnasta.

Lisätietoja:

Janne Alkki
puheenjohtaja
Rovaniemen Kuulo ry
puh. 044 060 5173
jalkki@gmail.com

Rovaniemen kuulo Ry


Kategoriat