Vapaaehtoistyönkeskus Neuvokas

Näin Autamme

Autamme vapaaehtoistyön keinoin eri-ikäisiä ihmisiä eri elämäntilanteissa. Palvelut ovat maksuttomia, luottamuksellisia ja tarkoitettu kaikenikäisille rovaniemeläisille. Vapaaehtoiset ovat koulutettuja ja perehdytettyjä tehtäviin. Vapaaehtoisten tekemä auttamistyö ei korvaa ammattilaisten antamia palveluja.

Mikäli vapaaehtoistyö kiinnostaa Sinua, soita 016 356 0337 tai 016 356 0292 tai lähetä meille sähköpostia: info@rovaniemenneuvokas.fi.

Lisätietoa helmikuun vapaaehtoistyönkurssista

Lue lisää artikkeleista:
Ulkoilukaveri vie kävelylle kerran viikossa
Vapaaehtoistyössä ihmiset kohtaavat – ”Tuntuu kuin olisimme tunteneet aina”
Lukumummiksi tai päiväkotikummiksi – Vapaaehtoistyöstä uusi harrastus?

 

Image

ASIOINTIAPU

Asiointiapu on kertaluontoista apua ja tukea asiointiin eri palvelupisteissä. Näillä keikoilla vapaaehtoinen on tukena eri ikäisille ihmiselle arjen tilanteissa. Näin edistetään erityisesti senioreiden mahdollisuutta asua kotona pidempään. (Kuva: Lapin Kansan kuva-arkisto;  kuvaaja: Anssi Jokiranta, Lapin Kansa)


50

asiointikaveria

367

auttamiskertaa v. 2016

3600

asioimiskeikkaa toimintavuosien aikana

 

Image

TUKIHENKILÖTOIMINTA

Tukihenkilötoiminta on säännöllistä toimintaa, jossa vapaaehtoinen toimii eri ikäisille ihmisille joko yksittäisen ihmisen tai perheen tukena. Tapaamisten sisältö rakentuu omannäköiseksi molempien toiveita ja tarpeita kuunnellen.


60

tukihenkilöä

92

tuettua henkilöä v. 2016

536

tukisuhteita toimintavuosien aikana

Image

KULTTUURIKAVERI

Kulttuurikaveri lähtee seuraksi ja iloksi apua ja tukea kaipaavalle erilaisiin kulttuuririentoihin. Kohteena voi olla esim. teatterit, elokuvat, konsertit, markkinat ym. tapahtumat.


45

kulttuurikaveria

118

kulttuurikeikkaa v. 2016

Image

OHJELMARENGAS

Ohjelmerenkaan esiintyjä eli kulttuuriväärti ilahduttaa erilaisilla ohjelmaesityksillä mm. palvelutaloissa, päiväpalvelukeskuksissa, Neuvokkaan kohtaamispaikoilla ja Neuvokkaan yhteistyökumppaneiden tilaisuuksissa.


45

esiintyjää

311

esiintymiskeikkaa v. 2016

6178

kuulijaa keikoilla v. 2016

Image

YLIMÄÄRÄRUUAN JAKO

Koulujen ylimääräruokaa jaetaan Neuvokkaassa koulu- päivinä yli 60-vuotiaille sekä Mannerheimin Lasten-suojeluliiton Lapin piirin tiloissa lapsiperheille kahtena päivänä viikossa.


50

vapaaehtoista

150

ruuan hakijaa

6530

jaettua annosta v. 2016

17350

jaettua annosta vuosina 2013-2016

Image

TALOUSTUKIHENKILÖ

Taloustukihenkilö auttaa ja tukee talouden suunnittelussa ja raha-asioiden selvittelyssä yhdessä toisen taloustuki-henkilön kanssa.


10

taloustukihenkilöä

56

tukisuhdetta v. 2014-2016

lisäksi ryhmämuotoisia infoja eri ryhmille ja oppilaitoksille

Image

VAPAAEHTOISTYÖ PÄIVÄKODEISSA JA KOULUISSA

Koulu- ja päiväkotikummit sekä lukumummit ja -vaarit edistävät ylisukupolvista kohtaamista. Toiminnan tavoitteena kiireetön kohtaaminen lasten ja nuorten ehdoilla.


6

kummiväärtiä päiväkodeissa ja kouluissa

10

lukumummia kouluilla

Image

TAPAHTUMAT JA TEMPAUKSET

Järjestämme vuosittain yleisötapahtumia, mm. Sykettä Syksyyn -tapahtuma Urheiluopistolla elokuussa (yhteistyössä seurakunnan, kaupungin ja urheiluopiston kanssa), Iltamat Wanhaan -malliin lokakuussa ja Neuvokkaan Kirkkopyhä marraskuussa. Lisäksi Järjestötalossa vuosittain mm. myyjäisiä, karaoke -iltapäiviä ja ravintolapäivän. Vapaaehtoiset toimivat kynkkäysapuna, auttavat tarjoiluissa, narikassa ym.


950

osallistujaa Sykettä Syksyyn tapahtumassa vuosittain

150

osallistujaa Iltamat Wanhaan malliin -tapahtumassa vuosittain

Image

KOHTAAMISPAIKAT

Kohtaamispaikkojen tavoitteena on luoda alueen asukkaille mahdollisuus kohdata toisiaan vapaamuotoisesti, kävijöiden toiveita kuunnellen. Kohtaamispaikkojen vetäjinä toimivat vapaaehtoiset.


13

kohtaamispaikkaa

3114

kohtaamista vuosittain